Advies

Nieuw – Keuring Magazijnstellingen 

Als aanvulling op onze logistieke advisering bieden wij u vanaf heden de mogelijkheid om uw magazijnstellingen te laten inspecteren en keuren door onze eigen gecertificeerde keurmeester magazijnstellingen. Na de beoordelingsronde voorzien wij u uiteraard van een keuringsrapport en keuringsetiketten op de stellingen. Daarnaast ontvangt u van ons gedegen advies met betrekking tot het onderhoud en gebruik van uw stellingmateriaal om u te behoeden voor mogelijke problemen in de toekomst

Deze onafhankelijke keuring kan onderdeel zijn van een logistiek adviestraject maar kan uiteraard ook als afzonderlijk onderdeel worden uitgevoerd.

Nieuwsgierig naar de toestand van uw magazijnstellingen? Loop dan even onderstaande korte checklist door:

 

-         -  Is er sprake van zichtbare schade?

-         - Is er sprake van (structurele) overbelasting?

-          - Wordt schade aan stellingen door uzelf gerepareerd?

-         -  Wordt schade soms pas na verloop van tijd gerepareerd?

 

Wanneer u één van bovenstaande vragen met “ja” heeft beantwoord is de kans groot dat de situatie in uw magazijn niet veilig is. Controle door een keurmeester is dan echt aan te bevelen.

Veiligheid staat bij ons, net als bij u, toch ook voorop?!

 

Nieuwgierig of een afspraak maken met onze keurmeester? Bel gerust naar 026 – 3705068 of mail naar sales@projectbureau.nl en wij helpen u graag verder!

 Veiligheidsadviseur

Voorschriften
Ondernemingen en bedrijven welke gevaarlijke stoffen vervoeren, laden en/of lossen moeten met ingang van 1 januari 2000 een Veiligheidsadviseur in dienst hebben. Deze verplichting komt voort uit een Europese Richtlijn. De Veiligheidsadviseur moet nagaan of de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen adequaat worden nageleefd, geeft advies aan de bedrijfsleiding, meldt incidenten en stelt het verplichte jaarverslag op.

U vervoert incidenteel gevaarlijke stoffen...
....en u heeft geen veiligheidsadviseur in vaste dienst, maar u dient wettelijk wel over de expertise van een Veiligheidsadviseur te beschikken. Projectbureau Opleiding & Advies biedt u de mogelijkheid een beroep te doen op één van haar eigen gecertificeerde Veiligheidsadviseurs.
Deze Veiligheidsadviseur neemt u de taken uit handen die Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen aan uw bedrijf stelt. Wetgeving, classificatie, identificatie, tankvoorschriften, kenmerking en etikettering van de transportmiddelen, bouw en uitrusting van de transportmiddelen, behandeling van de lading, documenten, verpakkingen, procedures voor verzending, Nederlandse bepalingen en veiligheid worden in overleg met u door ons verzorgd en gecontroleerd. Bovendien stelt onze Veiligheidsadviseur uw verplichte jaarverslag op.

Opleidingstraject
Van de Veiligheidsadviseur wordt ondermeer verwacht dat deze u en uw medewerkers op de hoogte houdt van relevante veranderingen in het ADR. Maar ook de verplichte bedrijfspecifieke opleiding verzorgd voor medewerkers die met gevaarlijke stoffen te maken hebben, zoals loods- en administratief medewerkers. Projectbureau kan in overleg het volledige ADR-opleidingstraject voor uw bedrijf verzorgen. Van ADR-basiscertificaat tot een maatgemaakte ADR-opleiding voor leidinggevenden, zonodig met VCA-certificaat.
 
 
 

Logistiek advies

Heeft u ook dat gevoel dat het nog beter kan?

De efficiency van uw magazijn en de daarmee samenhangende logistieke activiteiten worden in eerste instantie bepaald door de wijze waarop u uw logistieke processen heeft ingericht.

Ondanks het feit dat in het verleden deze processen prima zijn ingericht blijkt in de praktijk dat door veranderende omstandigheden de efficiency toch niet de gewenste output geeft die u verwacht. Denk daarbij aan wijzigingen in het handlingsproces, verandering van goederensoorten of goederenstromen, wijzigingen in de wetgeving, etc.

Onze specialisten hebben jarenlang kennis vergaard in diverse logistieke omgevingen, kennisgebieden en branches en wij willen niets liever dan deze kennis beschikbaar stellen voor u.

Bent u bekend met de term “bedrijfsblindheid”?  Met onze aanpak kijken onze specialisten met een frisse blik naar uw organisatie en dan niet alleen naar uw fysieke logistieke processen. Wij analyseren de gehele organisatie aangezien de raakvlakken van uw logistieke processen door de gehele organisatie liggen, van HRM naar  sales en orderintake, via magazijn, facturatie tot aftersales en alle tussenliggende gebieden.

Samen zijn we sterker!

Uiteraard is naast de input van uw management de inbreng van uw personeel hierbij een schakel die niet kan ontbreken. Tijdens de stappen die we binnen het bedrijfsproces doorlopen organiseren wij klankbordgesprekken met uw medewerkers om te waarborgen dat de theorie in overeenstemming blijft met de praktijk .

Na het doorlopen van de stappen volgt een advies waarmee we uw organisatie en de performance van uw organisatie naar een hoger niveau tillen. Ook in de periode na implementatie blijven we uw organisatie volgen om waar nodig te kunnen finetunen wanneer blijkt dat bepaalde processen nog niet optimaal op elkaar aansluiten.

Kortom: door de inbreng van onze logistieke expertise blijft u in staat om u te richten op hetgeen waar u goed in bent en bereiken we uiteindelijk toch gezamenlijk het hoger gelegen niveau door verbetering van uw bedrijfsprocessen.

Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak, neemt u dan contact met ons op via sales@projectbureau.nl of via 026-3705068 en wij maken graag op korte termijn een afspraak voor een oriënterend gesprek.

 


 

HRM
 
HRM
De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Hierdoor worden organisaties gedwongen steeds sneller en ingrijpender strategische keuzes te maken om vervolgens die organisatie daaraan aan te passen. Het personeelsbestand en de arbeidsmarkt worden steeds gedifferentieerder(verschillende generaties, verschillende arbeidsrelaties). Door wet- en regelgeving zien we ook dat het personeelsbestand flexibeler dient te worden zowel in individuele kenmerken van mensen(kennis, vaardigheden, competenties) als in opbouw en inzet.
Dit vraagt om een strategisch HRM beleid. Wij adviseren en begeleiden u bij het opstellen van een strategisch HRM beleid. Uiteraard bieden we ook de begeleiding op projectbasis voor de uiteindelijke implementatie van dit beleid.

Consultancy bedrijfsprocessen

Veranderende marktomstandigheden maken dat organisaties zich snel dienen aan te passen. Processen dienen efficiënt en lean te worden ingericht zodat verspillingen worden voorkomen, kosten worden bespaard en kwaliteit wordt verbeterd.
Zijn uw bedrijfsprocessen geoptimaliseerd? Een externe adviseur kijkt met een frisse en onbevangen blik naar uw organisatie en de (deel)processen en kan u bij de procesoptimalisatie assisteren. Als basis van onze aanpak gebruiken wij hiervoor de tools vanuit de Lean Six Sigma methode.

Projectmanagement
Prachtige plannen voor het implementeren van een kwaliteitssysteem, maar uiteindelijk slokt de dagelijkse operatie uw kostbare tijd op en erger nog: vervolgens belanden de plannen ergens in een bureaulade. Herkenbaar? Heeft u al eens overwogen om een dergelijk project uit te besteden of u te laten begeleiden bij zo’n veranderingsproces?

Voor u als ondernemer biedt uitbesteden het voordeel dat vaste kosten variabel worden en minstens zo belangrijk: u kunt zich blijven richten op uw dagelijkse processen en aandachtsgebieden, waar wij de uitdaging aangaan om deze te verbeteren en uiteindelijk u de vruchten daarvan te laten plukken.

Altijd in nauwe samenspraak met u!

Met onze aanpak bieden wij een one-stop concept waarmee uw organisatie op meerdere fronten dan alleen het HRM gedeelte fris de toekomst in kan.