100 ADR Certificaat Basis U01-4
Het ADR - certificaat is verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. De cursist leert de belangrijkste wettelijke bepalingen van het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg en van het ADR/VLG en is tevens in staat om deze in de praktijk toe te passen. Hij of zij kan tevens deskundig en met gezag optreden bij ongevallen.
Cursusinhoud
Wettelijke voorschriften; Wet vervoer gevaarlijke Stoffen. Eigenschappen en gevarenklassen van gevaarlijke stoffen. Eisen aan voertuig en uitrusting. Regels voor het vervoer, laden en lossen. Documenten bij het vervoer. Persoonlijke beschermingsmiddelen.
Cursusduur
De cursus duurt 6 dagdelen à 4 uren. De cursusduur is exclusief het examen.
Examen
De cursus wordt afgesloten met een CCV-examen. Het examen wordt schriftelijk en mondeling afgenomen. Bij voldoende resultaat wordt het ADR-certificaat Basis uitgereikt. De cursist is verplicht om alle lessen te volgen.
Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op onze cursuslocatie in Duiven, Wesepe, Almelo, Hardenberg en Amsterdam. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kan de cursus in-company worden gegeven.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte bestaat uit maximaal 20 deelnemers. Er is geen vooropleiding vereist.
Extra informatie
Uren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid: 14. Er zijn meerdere branchespecifieke subsidies mogelijk.