162 Chauffeur Autolaadkraan laden en lossen U17-1
Indien het maximum bedrijfslastmoment minder is dan 10 tonmeter of wanneer de autolaadkraan uitsluitend wordt gebruikt voor het laden en lossen van het voertuig, dan is men niet verplicht om in het bezit te zijn van het TCVT persoons-certificaat. Men kan volstaan met een minder diepgaande opleiding. Tijdens deze ééndaagse opleiding worden alle aspecten van het veilig werken met een autolaadkraan besproken en tijdens het praktische gedeelte uitgevoerd.
Cursusinhoud
Theorie: Wettelijke eisen, techniek, werkvoorbereiding, eisen aan hijsmiddelen, laden en lossen, hijsen en werken met verschillende lasten. Praktijk: Controle van de autolaadkraan, uitvouwen kraan, het maken van een hijsplan, gebruik van hijsgereedschappen, hijsen en plaatsen van lasten, invouwen en rijklaar maken.
Cursusduur
De cursus duurt 1 dag.
Examen
Deelnemers van deze cursus ontvangen het certificaat “Veilig werken met een autolaadkraan”.
Cursuslocatie
De cursus zal in-company worden gegeven.
Deelname en vooropleiding
De cursus is bestemd voor personen/chauffeurs die met een autolaadkraan werken of gaan werken. De minimumleeftijd van de cursist is 18 jaar.
Extra informatie
Uren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid: 7. Voor deze training zal gebruik gemaakt worden van de autolaadkraan van de werkgever.