178 Gezond op weg N124(1)
De cursist leert correct om te gaan met de lichamelijke belasting en leert hoe een juiste voeding positief kan bijdragen aan de werkprestatie.
Cursusinhoud
Theorielessen zullen onder andere gaan over bewustwording van lichamelijke belasting van chauffeurs, praktijkrichtlijnen voor fysieke belasting, sneltoets, tilhulpmiddelen, het rugboekje, de voeding en maaltijdschijf, het belang van goede voeding en de risico's van ongezonde voeding. De praktijklessen bevatten onder andere het omgaan met in- en uitrijden en vastzetten van passagiers in een rolstoel, helpen bij het in- en uitstappen van mensen die slecht ter been zijn, bagage in- en uit tillen, zelf in en uit stappen, de juiste zit- en stuurhouding hebben en de chauffeursstoel correct instellen. Bovendien zal er een rit op de openbare weg plaatsvinden met aandacht voor punten als de zit- en stuurhouding, anticiperend en mileubewust
Cursusduur
De cursus duurt 7 uur.
Examen
Bij deze cursus hoort geen examen.
Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op onze cursuslocatie in Duiven. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kan de cursus in-company worden gegeven.
Deelname en vooropleiding
Het maximaal aantal deelnemers moet didactisch verantwoord zijn voor deze cursus.
Extra informatie