161 Rijoptimalisatie Schadepreventie W02-1
De vrachtautobestuurder moet onder een steeds grotere druk en sterk wisselende omstandigheden werken. Dit vereist voor hem een defensieve deelname aan het verkeer.Hij moet rekening houden met: fouten van andere weggebruikers; veranderende weers- en verkeersomstandigheden.
Cursusinhoud
Theorie: Kennis van het Europees schadeformulier, lading vastzetten en bijzondere verkeersregels. Praktijk: Defensief rijden, chauffeursgedrag, manoeuvreren, rijtichnieken, staat van het voertuig en brandstofverbruik, voorkomen van schades en ongevallen.
Cursusduur
De cursus duurt 2 dagdelen à 4 uren.
Examen
De cursus wordt met een interne toetsing afgesloten. De cursist ontvangt na het met goed gevolg afleggen van het examen een certificaat.
Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op onze cursuslocatie in Duiven en Wesepe. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kan de cursus in-company worden gegeven.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte bestaat maximaal uit 12 deelnemers voor de theorielessen en maximaal 2 deelnemers voor de praktijklessen. Chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs C of CE.
Extra informatie
Uren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid: 7. Er zijn meerdere branchespecifieke subsidies mogelijk.