140 Veiligheidsadviseur Wegvervoer of Spoorvervoer
Ondernemingen die gevaarlijke stoffen vervoeren, dan wel laden of lossen, moeten met ingang van 1 januari 2000 een veiligheidsadviseur in dienst hebben. Deze verplichting komt voort uit een Europese Richtlijn. De veiligheidsadsviseur moet nagaan of de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen stelselmatig worden nageleefd. Hij of zij geeft advies aan de bedrijfsleiding, meldt incidenten en stelt een jaarverslag op.
Cursusinhoud
De volgende onderwerpen worden behandeld: Wetgeving, classificatie, identificatie, tankvoorschriften, kenmerken en etikettering van het transportmiddel, bouw en uitrusting van het transportmiddel, behandeling van de lading, documenten, verpakkingen, procedures voor verzending, Nederlandse bepalingen en veiligheid.
Cursusduur
De cursus duurt 10 dagdelen voor het gemeenschappelijke deel en de modaliteit wegvervoer. De cursusduur is exclusief het examen.
Examen
De opleiding wordt afgesloten met het examen Veiligheidsadviseur. Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen (20 voor het gemeenschappelijke deel en 20 voor de modaliteit wegvervoer) en een case.
Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op onze cursuslocaties te Duiven en Wesepe. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kan de cursus in-company worden gegeven.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Minimaal MBO-niveau. Enige werkervaring met vervoer en/of opslag van gevaarlijke stoffen is gewenst.
Extra informatie
Uren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid: 28. Wij kunnen voor u de meest recente wetboeken verzorgen á € 140,-(excl.BTW) Er zijn meerdere branchespecifieke subsidies mogelijk.