Veiligheidscertifiaat Reachtruck praktijkexamen U16-2
De cursus is bestemd voor reachtruckbestuurders die werkzaam zijn in een warehouse, magazijn en/of een expeditiebedrijf. Tevens is de cursus bestemd voor vrachtautobestuurders, die regelmatig een reachtruck bedienen. Hij valt binnen de EU-richtlijn Chauffeurs Vakbekwaamheid.
Cursusinhoud
Veiligheidsaspecten (Al-14 en Arbo-wet) Aanvangscontrole en onderhoud Vakkennis, Bediening en besturing. Lastberekening en –grafiek. Bediening hydraulisch systeem. Algehele inspectie. Kennis van pallets, boxpallets, brede lasten e.d.. Verkeersvoorschriften en milieu. Laden lossen van containers/laadbakken. Stapelen, pallet- en inrijstelling. Onderhoud batterij en verbrandingsmotor
Cursusduur
De cursus duurt 4 dagdelen à 4 uren, inclusief het examen van CCV/CBR.
Examen
De opleiding wordt afgesloten met een CCV-examen van het CBR. De cursist ontvangt na het met goed gevolg afleggen van het theoretisch- en praktijkexamen een landelijk erkend veiligheidscertificaat.
Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op onze cursuslocatie in Duiven en Wesepe. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kan de cursus in-company worden gegeven. Vooraf dient certificatie van het CCV/CBR worden verstrekt.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte bestaat maximaal uit 6 deelnemers. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.
Extra informatie
Uren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid: 14. Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds, komen in aanmerking voor een stimuleringspremie en een loonsuppletie van € 25,- per dagdeel. Er zijn ook meerdere branchespecifieke subsidies mogelijk.