303 Sociale Vaardigheden
De cursus Sociale Vaardigheden Taxichauffeur is bestemd voor taxichauffeurs die zich verder op hun vakgebied willen bekwamen. Bovendien is het bezit van het diploma een eis voor chauffeurs die werkzaam zijn voor en bij taxibedrijven welke het TX-Keurmerk willen verkrijgen.
Cursusinhoud
In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde: Klantgericht handelen Communicatie Stresshantering Eigen ervaringen Preventie bij agressieve incidenten Omgaan met moeilijke situaties. Een taxichauffeur die met succes de cursus heeft afgerond is in staat bewust om te gaan met agressief en schofterig gedrag in de taxi. Bovendien kunnen risico’s beter worden ingeschat en kan er beter op escalatie worden geanticipeerd
Cursusduur
De cursus duurt 4 dagdelen, exclusief het examen. De cursus kan ook in de avonduren worden gegeven.
Examen
De cursus wordt afgesloten met een mondeling examen op een landelijke CCV/CBR-lokatie. Het Projectbureau verzorgt voor u de examenaanvraag.
Cursuslocatie
In heel Nederland wordt de cursus aangeboden. Deze cursus wordt ook op onze cursuslocaties in Duiven en Wesepe gegeven. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kan de cursus in-company worden gegeven.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte voor de theorielessen bedraagt maximaal 15 deelnemers. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.
Extra informatie