302 Doelgroepenvervoer
Als u een goede rolstoelchauffeur bent (of wilt worden), dan: heeft u gedegen kennis over het rijden en over de vastzetsystemen verstaat u uw vak uitstekend aangaande uw houding naar de rolstoelinzittende, uw rijstijl en uw manier van communiceren. U weet waar u met vragen of problemen terecht kunt. Naast de zichtbare handicap die uw passagier aan een rolstoel bindt, kan hij ook nog andere handicaps of ziekten hebben. Dit kan gevolgen hebben voor de manier waarop uw uw passagiers vervoert.
Cursusinhoud
De opleiding bereidt de chauffeur voor op het praktijkexamen van 85 minuten. Er wordt aandacht besteedt aan: de juiste beroepshouding, technische hulpmiddelen, rituitvoering, vervoeren van personen uit verschillende doelgroepen en ARBO-aspecten, ergonomie en specifieke wet- en regelgeving
Cursusduur
De cursus duurt 4 dagdelen, exclusief het examen. De cursus kan ook in de avonduren worden gegeven.
Examen
De cursus wordt afgesloten met een praktijkexamen op een landelijke CCV/CBR-lokatie. Het Projectbureau verzorgt voor u de examenaanvraag.
Cursuslocatie
In heel Nederland wordt de cursus aangeboden. Deze cursus wordt ook op onze cursuslocaties in Duiven en Wesepe gegeven. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kan de cursus in-company worden gegeven.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte voor de theorielessen bedraagt maximaal 15 deelnemers en voor de praktijklessen maximaal 3 deelnemers. Kandidaat beschikt over een Basisopleiding Taxichauffeur (Contract Vervoer).
Extra informatie
Cursist kan gebruik maken van een geschikte bus voor doelgroepenvervoer. Extra kosten voor deze bus bedragen € 200,- voor de les en het praktijkexamen.