215 Aanvullende praktijktraining Reachtruck U16
De cursus is bestemd voor vorkheftruckbestuurders en chauffeurs die in het bezit zijn van het veiligheidscertificaat vorkheftrucktruck. Het certificaat is maximaal 5 jaar geldig. Voor het verstrijken van de afloopdatum zal hercertificering moeten plaatsvinden. Hij valt binnen de EU-richtlijn Chauffeurs Vakbekwaamheid.
Cursusinhoud
Veiligheidsaspecten (Al-14 en Arbo-wet) Aanvangscontrole en onderhoud Vakkennis, Bediening en besturing. Lastberekening en –grafiek. Bediening hydraulisch systeem. Algehele inspectie. Kennis van pallets, boxpallets, brede lasten e.d.. Verkeersvoorschriften en milieu. Laden lossen van containers/laadbakken. Stapelen, pallet- en inrijstelling. Onderhoud batterij en verbrandingsmotor
Cursusduur
De aanvullende cursus reachtruck duurt 2 dagdelen à 4 uren, inclusief het examen van CCV/CBR.
Examen
De opleiding wordt afgesloten met een CCV-examen van het CBR. De cursist ontvangt na het met goed gevolg afleggen van het praktijkexamen een landelijk erkend veiligheidscertificaat.
Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op onze cursuslocatie in Duiven en Wesepe. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kan de cursus in-company worden gegeven. Vooraf dient certificatie van het CCV/CBR worden verstrekt.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte bestaat uit maximaal 6 deelnemers. Cursist dient in het bezit te zijn van een geldig Veiligheidscertificaat Vorkheftruck.
Extra informatie
Uren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid: 7. Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds, komen in aanmerking voor een stimuleringspremie en een loonsuppletie van € 25,- per dagdeel. Daarnaast zijn er meerdere branchespecifieke subsidies mogelijk.