161-E Rijoptimalisatie Schadepreventie E-Learning W02-1
De vrachtautobestuurder moet onder een steeds grotere druk en sterk wisselende omstandigheden werken. Dit vereist voor hem een defensieve deelname aan het verkeer.Hij moet rekening houden met: fouten van andere weggebruikers; veranderende weers- en verkeersomstandigheden.
Cursusinhoud
Theorie: Gedurende 4,5 uur dient cursist oa. kennis van het Europees schadeformulier, lading vastzetten en bijzondere verkeersregels tot zich te nemen via een E-learning module achter de computer. Praktijk: Tijdens een 2,5 uur durende praktijkrit vindt bijscholing plaats op Defensief rijden, chauffeursgedrag, manoeuvreren, rijtechnieken, staat van het voertuig en brandstofverbruik, voorkomen van schades en ongevallen.
Cursusduur
Over een periode van 10 dagen dient cursist 4,5 uur computertraining te volgen met aansluitend 2,5 uur praktijktraining
Examen
De cursus wordt met een interne toetsing afgesloten. De cursist ontvangt na het met goed gevolg afleggen van het examen een certificaat.
Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op onze cursuslocatie in Duiven maar ook incompany. De cursist kan de praktijktraining met eigen voertuig of voertuig van de werkgever uitvoeren. Uiteraard kan ook Projectbureau zorgdragen voor een voertuig.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte bestaat maximaal uit 3 deelnemers per cursusdag per trainer voor de praktijklessen. Chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs C of CE.
Extra informatie
Uren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid: 7. Er zijn meerdere branchespecifieke subsidies mogelijk.