Vakbekw. Vorkheftruckchauffeur verlengingsex. theorie- en praktijk U16-2
De cursus is bestemd voor vorkheftruckbestuurders die werkzaam zijn in een warehouse, magazijn en/of een expeditiebedrijf en in het bezit zijn van het Certificaat Vakbekaamheid Vorkheftruck. Aan een vorkheftruckbestuurder worden steeds hogere eisen gesteld. Zo moeten ervoor zorgen dat de juiste goederen sneller op de juiste plaats zijn. Deskundig omgaan met een vorkheftruck leidt tot lagere logistieke kosten. Tevens is de cursus bestemd voor vrachtautobestuurders, die regelmatig een vorkheftruck bedienen. Hij valt binnen de EU-richtlijn Chauffeurs Vakbekwaamheid.
Cursusinhoud
Stapel- en opslagmiddelen, Rijklaar maken (inspectie), Interne transportmiddelen, Bediening en besturing, Lastberekening en –grafiek, Bediening hydraulisch systeem, Onderhoud batterij en verbrandings-motor, Pallets, boxpallets, brede lasten e.d., Algehele inspectie, Stapelen, pallet- en inrijdstelling, Veiligheidsaspecten (AI-14 en ARBO), Container en laadbak, Verkeersvoorschriften en milieu, Laad- en losbrug Hoofdonderdelen en energiebronnen, Batterij opmeten/bijvullen, Olie- en vloeistofpeil.
Cursusduur
De cursus vorkheftruck duurt 2 dagdelen à 4 uren, inclusief het examen van CCV/CBR.
Examen
De opleiding wordt afgesloten met een CCV-examen van het CBR. De cursist ontvangt na het met goed gevolg afleggen van het theoretisch- en praktijkexamen een landelijk erkend vakbekwaamheidscertificaat.
Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op onze cursuslocaties in Duiven en Wesepe. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kan de cursus in-company worden gegeven.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte bestaat maximaal uit 6 deelnemers. Cursist dient in het bezit te zijn van het Ceritificaat Vakbekwaamheid Vorkheftruck.
Extra informatie
Uren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid: 7. Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds, komen in aanmerking voor een stimuleringspremie en een loonsuppletie van € 25,- per dagdeel. Daarnaast zijn er meerdere branchespecifieke subsidies mogelijk.