Vakbekw. Reachtruckchauffeur verlengingsexamen theorie en praktijk U16-2
De cursus is bestemd voor reachtruckbestuurders die werkzaam zijn in een warehouse, magazijn en/of een expeditiebedrijf en in het bezit zijn van het Certificaat Vakbekaamheid Reachtruck. Aan een reachtruckbestuurder worden steeds hogere eisen gesteld. Zo moeten ervoor zorgen dat de juiste goederen sneller op de juiste plaats zijn. Deskundig omgaan met een vorkheftruck leidt tot lagere logistieke kosten. Tevens is de cursus bestemd voor vrachtautobestuurders, die regelmatig een vorkheftruck bedienen. Hij valt binnen de EU-richtlijn Chauffeurs Vakbekwaamheid.
Cursusinhoud
Stapel- en opslagmiddelen, Rijklaar maken (inspectie), Interne transportmiddelen, Bediening en besturing, Lastberekening en –grafiek, Bediening hydraulisch systeem, Onderhoud batterij en verbrandings-motor, Pallets, boxpallets, brede lasten e.d., Algehele inspectie, Stapelen, pallet- en inrijdstelling, Veiligheidsaspecten (AI-14 en ARBO), Container en laadbak, Verkeersvoorschriften en milieu, Laad- en losbrug Hoofdonderdelen en energiebronnen, Batterij opmeten/bijvullen, Olie- en vloeistofpeil.
Cursusduur
De cursus reachtruck duurt 2 dagdelen à 4 uren, inclusief het examen van CCV/CBR.
Examen
De opleiding wordt afgesloten met een CCV-examen van het CBR. De cursist ontvangt na het met goed gevolg afleggen van het theoretisch- en praktijkexamen een landelijk erkend vakbekwaamheidscertificaat.
Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op onze cursuslocaties in Duiven en Wesepe.
Deelname en vooropleiding
De cursusgrootte bestaat maximaal uit 6 deelnemers. Cursist dient in het bezit te zijn van het Ceritificaat Vakbekwaamheid Reachtruck.
Extra informatie
Uren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid: 7. Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds, komen in aanmerking voor een stimuleringspremie en een loonsuppletie van € 25,- per dagdeel. Daarnaast zijn er meerdere branchespecifieke subsidies mogelijk.